Bleik

Det finnes flere små, koselige fiskevær på Andøya. Men et av de mest kjente er Bleik hvor det bor rundt 400-500 mennesker. Stedet er ikke kun kjent som fiskevær, men også som hjemsted for en av de mest spektakulære strendene vi har i Norge, nemlig hvite og vakre Bleikstranda. Rett utenfor stranda ligger Bleiksøya, et fuglefjell med en enorm koloni av lundefugler og havørner.

Det mange ikke tenker på, er at det faktisk finnes mange slike naturopplevelser i Norge og det er ikke kun fantastiske og majestetiske fjell vi kan skryte av. Spesielt i Nord-Norge finnes det mange strandperler som kan måle seg med de mest fotograferte strendene rundt om i verden, den eneste forskjell er at temperaturen på vannet ikke er helt den samme som i f.eks. Asia.

Perler i Nord-Norge

Visste du at flere av strendene vi har i nord, har blitt trukket frem som noen av de flotteste i verden av den engelske avisen The Sunday Times? Når man først begynner å lete, så dukker det opp flere naturperler langs den norske kysten og spesielt i og rundt Vesterålen. Her er det ikke så vanskelig å finne kritthvite strender som rammes inn av et helt blått hav, det arktiske havet. Vi har plukket frem et par andre strender som er verdt å reise til når det blir sommer. Sjekk ut disse:

Utakleiv – Lofoten

Denne stranda har blitt kåret til Europas beste i 2005 av avisa The Times i England. Den ligger på nordøstsiden av Vestvågøy i Lofoten og for å komme hit må du kjøre langs E10 mot Leknes. Stranda har grovkornet sand og det er derfor ikke selve sandstranda som gjør den til en av de fineste strendene vi har i Norge. Med Utakleiv er det hele pakka som er med til å gjøre stedet fantastisk. Her finner du koselige fiskehus fra 1800-tallet og en utsikt over bukta som er som tatt fra et postkort. Når du i tillegg er her om sommeren med midnattssolens stråler som lyser nedover stranda selv sent på kvelden, så blir det hele magisk.

Hauklandsand – Lofoten

Vi trenger ikke å bevege oss veldig langt for å finne en annen fantastisk strand i samme område. Mange skryter hemningsløst av Hauklandsand, som har kritthvitt sand og denne stranda er kanskje den mest besøkte i Nord-Norge hvor det er mulig å kose seg med sand og sol i timevis. Selvsagt er det også fristende å bade her i det klare vannet, men man må tåle at temperaturen ikke er den samme som i Syden.

Bunesstranda – Moskenesøy

For å komme frem til denne stranda, lengre ute i Lofoten, så er det nødvendig å ta båt fra Reine og frem til Vindstad. Du får samtidig sett den nydelige Reinefjorden og når du kommer frem til Vindstad, så er det kun en kort gåtur før du er fremme ved Bunesstranda med finkornet sand. Stranda er en sjelden perle som kan måle seg med de fleste andre strendene rundt om i verden og når du eller dere er ferdig med å kose dere, så er det enkelt å ta båten tilbake til Reine.

Det finnes helt sikkert mange andre strandperler rundt om i landet vårt, men det er ingen tvil om at Lofoten og Vesterålen kan skryte av flere av de flotteste strendene i Norge og i Europa.