Kleivodden

Langs yttersiden av Andøya, går en av de totalt 18 nasjonale turistveger, som finnes rundt om i Norge. Denne turistvegen går fra Bjørnskinn i sør og opp til Andenes på spissen av Andøya, og hele strekningen er på totalt 58 kilometer. Om sommeren er det mulig å følge den nasjonale turistvegen på Senja, ved å ta ferge fra Andenes til Gryllefjord og denne ruten er samtidig også et godt alternativ til dem som skal kjøre nordover og vanligvis kanskje velger E6. Med denne alternative ruten får man en naturopplevelse som ikke kan sammenlignes med å kjøre langs E6 lengre inne i landet.

Flotte opplevelser

Andøya har mye å by på, spesielt når det gjelder naturopplevelser, og du kan gå lange turer langs kysten av øya, nyte det blikkstille havet og stoppe ved noen av de flotteste strendene i Norge. Turistvegen kan følges hele året, men det er om sommeren at man får de største opplevelsen, særlig når midnattssola skinner fra en skyfri himmel. Vegen er fin å gå på, her er ikke mye trafikk og kilometer etter kilometer kan man nyte de spisse tindene i midten av øya på den ene siden og storhavet på den andre siden. Mellom fjellene og veien er det flere gårder som produserer noen av de beste grønnsakene i landet vårt og har du flaks får du kjøpt noen av dem langs veien.

Om man kjører i bil, så er det fortsatt mange opplevelser underveis. En ting er strendene og fjellene som passeres underveis, men ikke langt fra Andenes finner du Kleivodden, en rasteplass helt nede ved vannet og ikke langt fra landsbyen Bleik. Stedet er perfekt hvis dere skal stoppe å strekke på beina og kanskje nyte en matbit mens dere ser utover Storhavet. Det er ikke uvanlig å se hval, sel og ørner på Andøya og spesielt for folk som kommer fra den sørlige delen av Norge, så er dette ikke noe vanlig syn. Er dere glad i fugler, så kan Andøya by på et variert fugleliv og spesielt ved Bleik og Bleiksøya finnes det mange fugler. Her er vi ikke langt fra den berømte Golfstrømmen og derfor er klimaet veldig gjestmildt for dyrelivet generelt.

Romskipet Aurora

Mens man er på Andøya, så er det mange spennende steder man kan besøke og en av dem er Andøya Rakettskytefelt eller Andøya Space Center som det kalles i dag. Her skytes det opp forskningsraketter fra tid til annen, men som gjest kan man også lære en del om nordlyset om verdensrommet. Romskipet Aurora er et nytt tilbud som kan benyttes av folk som besøker Andøya Rakettskytefelt og her kan man få svar på mange spørsmål om universet vårt. Det er nødvendig å reservere plass, men så er det til gjengjeld også mulig å delta i ulike «oppdrag».

1: Oppdrag «Solstorm»

Det ene oppdraget heter «Solstorm» og her blir man sendt ut på en virtuell reise med Romskipet Aurora for å finne ut hva som egentlig skjer hver gang en solstorm treffer jorden. Underveis vil man få følelsen av å reise rundt ute i rommet og samtidig skal man ta del i en rekke forskningsoppgaver. Hele turen tar rundt 1 time og 20 minutter og er en ganske spesiell opplevelse.

2: Oppdrag «Andøya Space Center»

Et annet oppdrag man kan melde seg på, er oppdrag «Andøya Space Center». Her skal man bemanne Romskipet Aurora og Andøya Spaceport og får ansvaret for å sende en virtuell forskningsrakett ut i verdensrommet. Dette oppdraget har en varighet på ca. 2 timer.