Off grid-ferie i Yorkshire

Rorbuferie i Norge har de siste 30 årene vært en stor hit over store deler av landet og selv om bransjen har opplevd en stor nedgang i antall overnattinger siden toppen midten av 1990-tallet, er det fortsatt mange tusen som velger seg rorbu når de søker en pause fra hverdagen. Nettopp en pause fra hverdagen er hva som skiller rorbuferie fra andre ferier. Det hele dreier seg om å komme seg litt bort fra den moderne, stressende hverdagen hvor alt bli servert på sølvfat.

Vi har alle godt av å ta en pause av og til og tillate oss selv å kjenne på hvordan en litt enklere hverdag kjennes på kroppen. Det er flott og fint å reise til varmere strøk med sandstrender og paraplydrinker, eller på storbyferie med shopping, teater og spill på casino, men det gir ikke muligheten til å kjenne på hva som virkelig betyr noe her i livet. Av og til må man koble helt av og la mobil og pc ligge. Det er ingen av som tar skade av å logge av facebook i noen dager.

Ferie uten wifi

Siden internett ble allemannseie og mobiltelefonen ble vår aller beste venn, er det mange som tilbringer hele dagen med en skjerm i ansiktet. Vi har utviklet mobilangst og wifi-avhengighet, helt uten at vi selv er oppmerksomme på det. Vi er livredde for å gå glipp av den minste ting og gud forby om vi må starte dagen uten å fortelle alle våre “venner” hva vi har spist til frokost. Hvordan skal deres dag gå om de ikke vet hva du har spist og hvordan været er der ute? Skal de liksom gå helt old school og se ut av vinduet sitt i stedet? Gud bedre, vi er da ikke neandertalere heller. Kjenner du deg igjen?

Da er det på tide at du booker deg en “Off Grid”-ferie. Du trenger å komme deg bort fra alt og ingenting i noen dager slik at du innser at verden ikke vil falle sammen om du ikke deltar i meningsløse diskusjoner. Vi klarte oss utmerket før både internett og mobiltelefoner overtok våre liv og mange vil hevde vi klarte oss bedre før teknologien kom inn i våre liv. Teknologi har gitt oss enorme muligheter og verden bykser framover i et forrykende tempo, men det betyr ikke at du ikke kan hoppe av karusellen i noen dager.

Prøv Yorkshire!

Enten kan du booke deg en rorbu på en ensom odde langt ute i havgapet, eller så kan du reise til England og Yorkshire. Glem Londons travle gater og Liverpools kule klubbscene. Du skal gå off grid og det gjør du aller best i landsdelen som engelskmennene selv kaller “God’s own country”. Yorkshire er en vakker, historisk del av England hvor man har alle moderne fasiliteter og produkter i kombinasjon med små landsbyer hvor det kan virke som om tiden har stått stille siden vikingene forlot.

Yorkshire kan by på både store byer, små landsbyer, vakre byer ved sjøen og stille steinhytter på grønne høyder som strekker seg så lang øyet kan se. Fordelen med en off grid-ferie i nettopp Yorkshire, er at du er langt bort fra alt, men nært alt du trenger. Vil du ha fred og ro kan du leie deg et rom på en av de mange gårdene på Yorkshire Moors hvor du kan komme i nærkontakt med både natur og dyr. Ønsker du litt med selskap og gode historier, kan du leie deg et rom på en lokal pub i Kirkby Lonsdale, en liten middelalderby med 1,300 innbyggere. Her lever innbyggere i ett med naturen og du kan kombinere vakre naturopplevelser med godt selskap, nydelig lokal mat og øl brygget etter originale oppskrifter som er mange hundre år gamle. Dette er trolig en av de aller beste off grid-opplevelsene du kan finne i Europa.